Behandelingen

Behandeltraject

Hoe ziet een behandeltraject er uit?

Bij het eerste bezoek zal er vooral aandacht  besteed worden aan het in kaart brengen van uw probleem en het opstellen van een behandelplan. Daartoe zal er eerst een intakegesprek  plaatsvinden, gevolgd door een lichamelijk onderzoek. Samen met u wordt dan zo nodig een behandelplan opgesteld met een duidelijk geformuleerd behandeldoel.

De vervolgbezoeken worden dan gebruikt om dat doel te bereiken. Afhankelijk van uw klacht zal er gewerkt worden aan de lenigheid van de gewrichten en spieren, de kracht, het leren omgaan met spanning en ontspanning, het uithoudingsvermogen en/of de coördinatie.

Technieken die gebruikt kunnen worden zijn;

  • oefeningen
  • rekkingen
  • gewrichtsmobilisaties en/of manipulaties
  • massages
  • dry needling
  • (sport)taping

Daarnaast zal er altijd van u gevraagd worden thuis zelf aandacht te besteden aan uw houding en lichaamsbeweging, vaak door het uitvoeren van de adviezen en doen van huiswerkoefeningen. Dit zal het effect van de behandeling ten goede komen.

Regelmatig zal geëvalueerd worden of de behandeling nog naar wens verloopt en het beoogde doel nog steeds haalbaar is. Zo nodig en in overleg stellen we dit doel bij of verwijzen wij u door naar een collega-fysiotherapeut, arts of andere behandelaar.

In overleg met de behandelend fysiotherapeut kunt u gebruik maken van de oefenzaal en de trainingsapparatuur om zelfstandig te oefenen. Voorts bestaat er de mogelijkheid om na het behandeltraject nog een periode in groepsverband verder te trainen. Vraag uw fysiotherapeut naar de mogelijkheden.

×