Behandelingen

Fysiotherapie

De fysiotherapeut is de specialist van het houdings- en bewegingsapparaat.
Het belangrijkste onderdeel van de fysiotherapie is de bewegingstherapie. Door gerichte training en oefening kunnen klachten aan het houdings-en bewegingsapparaat beïnvloed worden. Hierbij kunt u denken aan versterken van de spieren, het lenig maken van gewrichten en spieren, het verbeteren van coördinatie, evenwicht en balans, het beïnvloeden van ademhaling en ontspanning. Naast de oefentherapie kan er gebruik gemaakt worden van massage, triggerpoint behandeling, sport- en medical taping.

Sportblessures
Het behandelen van sportblessures is bij ons in goede handen. Niet alleen door onze kennis van het bewegingsapparaat, maar ook door onze langdurige ervaring als actief sportbeoefenaar in de wedstrijdsport en als trainer in diverse sportdisciplines.

Revalidatie na een operatieve ingreep
Door onze jarenlange ervaring in ziekenhuizen en onze samenwerking met medisch specialisten en klinisch fysiotherapeuten zijn wij gespecialiseerd in de revalidatie na een operatieve ingreep. Te denken valt aan een knie-, heup- of schouderoperatie, maar ook het revalidatietraject na een herniaoperatie is één van onze speerpunten.

Groepsbehandeling voor COPD en astmapatiënten
Wij verzorgen een specifieke training voor COPD en astmapatiënten. Deze training kan individueel en in groepsverband gegeven worden. Altijd wordt er begonnen met een persoonlijke intake, onderzoek en test om zo een programma op maat op te stellen.

Conditiegroep
In een kleine groep onder deskundige begeleiding aan uw conditie werken? Dat kan! Wij bieden een wekelijkse training aan waar door het uitvoeren van loop-, balans- en grondoefeningen de algehele conditie wordt aangepakt. Deze training is geschikt voor alle niveaus. Desgewenst kan er individueel getraind worden na een intake en op een trainingsschema van de fysiotherapeut.
Er is een ruime oefenzaal met kleed- en douchegelegenheid beschikbaar

 

Voor meer informatie: www.defysiotherapeut.nl

×